wadstrom

Alla inlägg under mars 2014

Av therese wadström - 13 mars 2014 15:15

Eftersom jag är att "sladdbarn" så är ju mina syskonbarn, mina barns kusiner, mycket äldre än mina barn! Man kan ju säga att mina föräldrar har rätt stor spridning på sina barnbarn, äldsta är 21år & yngsta är Ellen på 3 månader:)

Men nu förra våren när vi blev gravida blev även min ena bror & hans tjej med barn:) de var beräknade dagarna efter varandra! Nu kom ju deras lille Louie en hel månad förtidigt, vilket jag var väldigt avundsjuk på just då :p jag var stor & tjock & de hade en bebis=inte rättvist!! Haha! Men nu är det så roligt att barnen fått en liten kusin & speciellt roligt att vi fick barn nästan samtidigt & kan följas åt!

Så idag har Frida & Louie varit här och hälsat på:) en mycket trevlig förmiddag hade vi tillsammans & mycket bebis & barnprat blev det men det är ju inte så konstigt, det är ju de värdefullaste vi har??

Minikusinerna:)

Av therese wadström - 12 mars 2014 08:22

Hör i bland diskussioner om ensambarn vs syskon, en känslig fråga som såklart är upp till varje par att bestämma! Men jag känner spontant själv att man gärna vill ge sitt barn (minst) ett syskon! Inte bara för att lära sig att dela med sig, vänta på sin tur m.m för det får man ju lära sig ändå utan för samhörigheten man har med ett syskon, någon som alltid finns där, för småsyskon är det någon att se upp till och för storasyskon är det någon att hjälpa, stötta & lära! Syskon brukar (oftast) stå upp för varandra i vått & torrt och följas åt hela livet??
Endel som bara har ett barn och är nöjda med det säger ofta att det inte har tid för fler.. Jag tycker nog tvärt om! Jag fick på sätt & vis mer tid när äldsta fick ett syskon! Med ett barn blir det ju vi som föräldrar som måste aktivera barnet hela tiden, vara med å leka, måla, bygg kojor & visst är det härligt att leka & bara med barnen men att leka "favoritleken" mamma,pappa, barn i 5 dagar i sträck är kanske inte det roligaste ;) när vår stora tjej fick sin lillebror, att i början se hur hon älskade honom, tog hand om honom och sedan ville vara med när han började äta, ge honom välling i flaskan för att sedan börja leka tillsammans är underbart att se! Tänk då att endel barn aldrig får uppleva & bygga den kontakten med ett syskon..

Sen är det klart det kommer dagar då barnen bråkar & dagar då jag känner mej otillräcklig som mamma! Men 99% av tiden älskar jag att vara trebarnsmamma!

Av therese wadström - 9 mars 2014 09:07

Helt otroligt! Har nu fått min 3.dje förkylning på 6 veckor!! Snuva, huvudvärk & slemhosta, underbart! Not! Undrar om det är amningen som gör att jag har sånt kass immunförsvar?

Nu börjar skidsemestern närma sig, bara två veckor kvar! Idag kommer familjerna Wersén & Öman för "planering"! Ska laga den mesta maten i förväg hemma som vi bara kan värma där sedan, ska även försöka hinna baka bullar & några kakor som vi kan mumsa på i backen:) ska bli roligt att komma iväg även fast det nog inte blir någon skidåkning för min del, mysigt att bara komma hemifrån, umgås med vänner m.m Ska nog ta fram papper & penna nu & skriva ner allt som ska packas, lagom ansträngande för sjuka lilla mej!

Av therese wadström - 7 mars 2014 15:39

Ellen är ofta missnöjd i babysittern när vi äter mat & vill hellre sitta i knät.. Inte så smidigt! Testade därför att sätta henne i matstolen med massa filtar runt, oj vilken nöjd tjej vi fick!

Imorgon blir lillan 3 månader!! Skulle önska att spädbarnstiden var liiite längre! E ju jätte kul nu när hon skattar & gurglar & verkligen är "med" men saknar bebismyset! John e nöjd iallafall, han visar henne sina leksaker, teckningar, nya kläder m.m å hon ler å gurglar tillbaka, nöjd att någon pratar med henne:) Goa ungar!!

Av therese wadström - 4 mars 2014 16:52

Började med en härlig måndag! På kvällen erbjöd sig Simon att hälla upp ett fotbad till mej & det tackar man ju inge nej till! Naturligtvis ville barnen med bada fötterna:) John satt verkligen & njöt!

Blev färdig med två sommarklänningar till tjejerna, härligt när man hittar ett mönster som man gillar! Lite klurigt att för första gången använda rynktråd men det gick!

Idag tog Simon ledigt, Ellen hade tid på BVC för 3månaderskontroll & jag skulle på efterkontroll på Mvc. Tycker inte om när det är dags för vaccination.. Ellen blev så ledsen & har varit gnällig sedan dess..:/ vikten var inte så bra denna gången heller.. Hon hade bara gått upp 200g på senaste månaden så nu är hon uppe i 5200g, ganska lite för att vara 3 månader! Men tänker kämpa på med amningen ett tag till, hon är ju pigg & glad så är inte speciellt orolig! hämtade Meja på dagis vid halv 2 & sedan åkte vi till villans café & fikade hela familjen, är ju fettisdagen!:)

Eftermiddagen har bestått av pyssel! Vi har gjort fina blommor av piprensare & silkespapper & så har vi börjat förbereda inför Mejas 5års kalas! Meja har bestämt att hon ska ha fiskedamm så letade upp ett gammalt lakan som vi målade fiskar, sjöhästar, hajar, sköldpaddor m.m på:) blev jättefint:)

Resten av kvällen blir nog lugn och mys i soffan, kanske spela något spel! Hoppas bara lillan slipper feber nu efter sprutorna!

Ovido - Quiz & Flashcards