wadstrom

Alla inlägg under april 2014

Av therese wadström - 10 april 2014 19:59

Nu när lillan blivit 4 månader är det dax att få smaka på lite annat än bara mammas bröstmjölk! Är ju inga "portioner" direkt utan en liten nypa bara för att känna smak också konsistens. Hon har varit väldigt intresserad & redan smakat på morot & ärtpure, pressad potatis, lite bröd & korv:) hon verkar gilla de små bitarna mer än puré vilket jag tycker är bra! Då är det ju lättare att tidigt börja kunna äta själv & kunna sitta och "plockäta". Hon har även fått smaka på majskrokar, väldigt bra sysselsättning men blir rätt kladdigt!!:)

Av therese wadström - 9 april 2014 15:57

Kom på i morse att jag & mannen ju glömt fira dagen då vi blev ihop! Påskafton den 3 April för 4 år sedan blev vi ett par?? Minns dagen som igår! Jag var så lycklig att jag träffat en bra kille som verkligen brydde sig om både mej & Meja! Det var ju ett oros moment när man skulle ut & dejta.. När säger man att man har barn? Klämmer man fram det med en gång eller låter man honom lära känna mej som person först?
När jag & Simon började dejt viste vi ju lite redan vilka vi var så att jag hade en liten flicka var ju ingen överraskning! Vi hade några dejter själva först men när vi sedan blev bjudna på ett dop följde Simon med mej & Meja till stan för att handla present! Det var roligt att se hur han gick in för att försöka hjälpa mej med Meja:) Såg med en gång vilken underbar pappa han skulle bli??

Nu har det gått 4 år & vi har hunnit med mycket, förlova oss, gifta oss, köpa hus & det bästa av allt, fått två underbara barn!

Vi pratar ofta om hur bra vi passar ihop, när vi ser andra bråka/vara oense om saker och känner "va skönt att vi inte bråkar om sånt" klart att man inte kan tycka lika i allt men blir ju mycket lättare om man har en rätt så lik syn på te.x barnuppfostran, hur hushållssysslorna ska delas, vad vi vill lägga pengar på m.m

Tack älskling för att du är du! Älskar dej!??

Av therese wadström - 7 april 2014 15:12

Imorgon är det dags för vägning & mätning för Ellen igen, 4 månaders kontroll! Känner mej nervös.. Men borde nog inte vara det, de sista två veckorna har Ellen börjat amma massor! Ibland varannan timme! Tror hon är i någon tillväxtfas så tror nog hon får godkänt på BVC:)
Märker av att hon äter mer, jag är mer hungrig & såå trött!! Va trött innan med men nu är jag sådär kanontrött som man kan va som gravid.. Det enda jag tänker på är att soooova!

Även John ska dit på 2,5års kontroll. På honom är det nog snarare tvärt om, vet inte vad han väger men han känns tung! Han är ju inte tjock men mer "kraftig benstomme".. Har hört flera som fått höra att deras barn vägt för mycket & de barnen har absolut inte varit tjocka på nått vis!! Vi är inte alla stöpta i samma form!

Fick ett papper att fylla i & som ska tas med imorgon, fyllde i det för ca 3 v sedan, tänkte att så mkt kan ju inte ändras på 3 veckor men fick idag ändra på både om han hade blöjor dagtid & om han använder napp:)

Av therese wadström - 6 april 2014 19:54

Bestämde igår att vi idag skulle storstäda, kändes ju bra igår när vi sa det men vi inte lika uppmuntrande när man vaknade i morse & viste vad som väntade.. Men efter frukost satte vi på lite härlig uppiggande musik & satte igång! Vi började med att "plocka" vilket är det tråkigaste! Över lät det mesta av det till mannen & tog toaletterna, speglar, toalettskåp & sedan gick över alla fönsterbrädan & andra ytor som skulle dammas. Efter dammsugningen gjorde vi ett avbrott & tog en tur till stan, lunchade på "Max", älsklingen sprang in på biltema och köpte något till bilen sedan och sedan handlade vi lite på ÖB bland annat en gästbok till Ellens dop, två små lila mattor till husvagnen & 12 flaskor cider!

Hemma igen fortsatte Simon att torka golven & jag badade John. Sedan tog jag tag i att göra iordning dopklänningen, blått skulle bli lila!

Tror det mesta är färdigt inför dopet! Imorgon ska jag hämta våra handtryckta servetter & beställa smörgåstårtor. Sedan är det bara lite kvar som ska handlas som pappersduk, mineralvatten, kaffe & glass! Tårtorna har våra mammor varit snälla & erbjudit sig att göra, guld värt!<3 vi blir ju närmar 60 personer så blir en del både smörgåstårtor & vanliga tårtor!:)

Av therese wadström - 5 april 2014 18:58

Vi har under flera månader försökt få John blöjfri men inge riktigt försökt helhjärtat utan han har gått utan lite då & då, oftast bara hemma å så. Men nu i några dagar har han varit utan helt och det har gått riktigt bra! Självklart några olyckor men det får man ju räkna med! Men på natten får han ha det ett tag till..

Natten till torsdag vaknade John & hittade inte sina nappar!! Katastrof!! Simon va uppe å letade & jag tänkte för mej själv "hoppas han inte hittar några!" Elakt men sant! Naturligt vis hitta han två men på morgonen fråga jag Simon om vi inte skulle göra ett försök att få John att sluta med napp? Vi bestämde att vi skulle försöka och att vi skulle locka honom med att få en balanscykel(något vi ändå tänkt köpa). John va väll sådär positiv till det hela men ju längre dagen gick & vi peppade honom att han var så stor kille & vilken fin cykel han skulle få så blev han mer & mer övertygad!

På eftermiddagen var han redo att ta steget att slänga alla nappar i soporna!:)

Men vid läggdags hade han nog glömt vad han tidigare gjort för efter tandborstningen sa han "nu John hämta tuttar!" Men jag förklarade hur det låg till & han godtog det! Efter godnattsagan var han lite ledsen men då la jag mej hos honom i hans säng å då somna han på 2 minuter!

Under natten vaknade några gånger å då hjälpte det inte med peppandet att han skulle få en cykel för han ville minsann inte ha nån cykel!! Han somnade om efter en timme men vaknade glad som en lärka på morgonen:) efter frukost kom farmor & farfar med en ny fin grön springcykel!

Fredag förmiddag tillbringade vi som vi oftast gör på "stora & små", sedan blev en tur till Ica för att handla & hämta ut min nya sjal! Fort hem& testa den!

Härlig sval sommarsjal i fin lila färg!

Under eftermiddagen gjorde jag & John sångpåsar. Vi klippte ut tyg som symbolisera en sång, sydde en bit, fyllde med indianpärlor & sydde till sist ihop påsen. Att fylla med pärlor är en kompis till mej som tipsat om! Många fyller ju med ärtor men med pärlor i går de ju att tvätta i maskinen, smidigt när man har småbarn!! Var några tyger/sånger som fattades så blev en beställning på lite tyg tex dessa

Sången är "hästen plopp" eller"vad du är söt min kära lilla ponny"

Och denna är så klart "en elefant balanserade".
Både Meja & John älskar att sjunga så de kommer nog att användas flitigt!

Nu sover våra små så nu blir det soffan, godis & film!

Av therese wadström - 2 april 2014 11:58

4 månader har bara swichat förbi!! Idag när jag la henne i babynestet insåg jag att hon blivit en ganska stor tjej(även fast BVC inte tycker det..)

Men det går nog ett tag till, är ju så smidigt!

Fick även min ringsjal på posten igår så testat den lite på förmiddan. Tyckte den kändes lite "otrygg" & fick inte till det riktigt under Ellens rumpa.. Men är bara å öva! Pernilla var här en sväng med man & barn & då fick jag lite tips:)

Ellen är böjd bara hon får vara nära!!??

Ovido - Quiz & Flashcards